Beginselverklaring

In tijden van weleer waren cabaret en light verse één. Door de jaren is cabaret, in de handen van types als Hans Teeuwen en Theo Maassen, steeds grover en taboedoorbrekender geworden, waar het light verse nog steeds het brave opa leest een versje domein van verwaaide zondagsschilders is die te oud en te bekrompen zijn om fatsoenlijke kritiek te kunnen verdragen.

De Vergulde Pastinaak is een moderne rederijkerskamer die het anders gaat doen. Wij zetten de deuren open voor kanker, schurft en allochtonen, voor politieke incorrectheid, voor de poëzie van de Geenstijl-generatie. Kut!

Contact en kritiek: verguldepastinaak@gmail.com

maandag 29 juni 2009

Nieuw en leuk initiatief

Hoera! Weer een nieuw en leuk initiatief op De Vergulde Pastinaak, uw levendige internetplek voor scherpzinnige en technisch hoogstaande light-verse poëzie geschreven door auteurs met hilarische namen. Deze week (van 29 juni tot en met 4 juli) staat De Vergulde Pastinaak in het teken van het ollekebolleke. Deze leuke versvorm zult u hier alle dagen voorbij zien komen. Hier evenwel geen poll over wat u het beste ollekebollekeboek vindt: boeken zijn dood, leve het internet!

Ode aan Drs. P

Massaontpolzering
Gauw weer naar Zwitserland
Light verse is nu
Pastinakendomein

Met die goudkleurige
Groentenarchaïca
Slaan wij veroudering
Kort ende cleyn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten